SCHOORSTEENKAPPEN

Er kunnen veel problemen worden voorkomen als de schoorsteen is voorzien van een goede schoorsteenkap. Er zijn verschillende typen schoorsteenkappen, bijvoorbeeld trekverbeterende schoorsteenkappen, kappen voor met riet bedekte daken, isolerende kappen etc. Ook bestaat de mogelijkheid om een schoorsteenkap geheel naar eigen wens te laten ontwerpen. De schoorsteenkappen kunnen worden uitgevoerd in r.v.s. en koper. De roestvaststalen schoorsteenkappen worden zwart gepoedercoat en zijn daardoor bestand tegen alle weersomstandigheden.

Bij renovatie van de schoorsteen wordt soms gekozen om een overzetschoorsteenkap over de bestaande schoorsteen te plaatsen. Deze keuze wordt gemaakt vanwege het kostenaspect maar ook vanwege de vormgeving van de schoorsteen. Elke overzetschoorsteenkap wordt geheel in overleg ontworpen en op maat gemaakt.

De geluiddempende schoorsteenkap wordt veel gebruikt om geluidsoverlast van buitenaf te verminderen. De kap biedt uitkomst om de overlast van geluid, dat via de schoorsteen binnenkomt, te verlagen.

Afspraak maken?